Nyförvärvet: Eric Persson, Rögle

Skrivet av Jonas Gustavsson 2013 och publicerad på hockeyallsvenskan.se.

Rögle renoverar backbesättningen och en av de nya spelarna är Eric Persson som precis är på väg tillbaka efter en ögonskada.

Det var i Kvalserien till HockeyAllsvenskan för några veckor sedan som Eric Persson fick en klubbspets i ögat. Backen, som då spelade i Tingsryd, tvingades bryta säsongen.

– Jag fick inte göra några fysiska ansträngningar på två veckor. Det var näthinnan som fått en smäll. Nu känns det mycket bättre och jag har varit hos ögonläkaren som säger att det kommer bli bra. Och som sagt, jag känner mig redan bättre, säger Eric.

– Det är klart att jag var rädd ett tag. Jag såg inte så mycket precis efter smällen så visst var det otäckt. När man sedan fick höra att det var näthinnan som fått sig en smäll så blev man så klart orolig, men det gick bra med tanke på omständigheterna.

Hur tänker du nu, det är ju riskfyllt att spela hockey?
– Det är klart att man funderar lite. När man spelat ett tag utan att ha fått någon smäll så blir det att det bara rullar på utan att man tänker, men nu tänkte jag på vad som hade hänt om jag blivit av med synen. Vad hade jag gjort då? Tack och lov så blev det inte så.

22-åringen har tidigare lirat juniorhockey i Modo och även gjort tio elitseriematcher med klubben. Efter det har det blivit fyra säsonger i division ett med Kumla och Vita Hästen, innan Persson i januari i år bytte till Tingsryd och avslutade säsongen i HockeyAllsvenskan.

– Tingsryd hörde av sig innan förra sommaren, men då blev någon övergång aldrig av. Sedan hörde de av sig nu igen innan transferfönstret stängde och berättade att de behövde en back, och då fick jag chansen. Jag tycker det gick bra för mig också, säger Eric.

Men det blev ingen rolig Kvalserie?
– Nej, verkligen inte. Dels med min skada, dels med att Tingsryd åkte ur. Det var verkligen inte skoj att stå vid sidan om och se laget åka ur.

Du har ändå lirat mycket i division ett, vad har du utvecklat som spelare?
– Jag har framförallt fått chansen att spela mitt spel. Jag har blivit mognare, läser situationer bättre och gör överlag bättre bedömningar ute på isen. Jag vet när jag ska stå upp och inte på blå, till exempel. Allt har varit positivt, men det är klart att jag vill spela så högt upp i seriesystemet som möjligt.

Eftersom Rögle lirade i Elitserien ifjol har många av spelarna lämnat och skåningarna bygger ett helt nytt lag. Eric Persson var en av de första pusselbitarna som lades.- Sportchefen Anders ”Masken” Carlsson har haft koll på mig sedan tiden i Modo. När jag sedan fick chansen i Tingsryd så har han sett mig där och anser att jag har potential för HockeyAllsvenskan. Det känns bra att komma till Rögle, säger Eric.

– Rögle kommer från Elitserien så det är klart att det givna målet är att gå upp igen. Jag har inte snackat så mycket med tränarna om det eller min roll, men det kommer. Ängelholm är också ett riktigt hockeynäste, precis som Tingsryd och Örnsköldsvik, så det ska bli skoj.

Du kommer till ett nytt lag där de flesta spelarna lär vara nya, det blir att börja med ett blankt blad för alla?
– Så är det nog, men jag tror att det går att bygga ett lag och sätta roller ganska snabbt. Jag vet hur jag är som hockeyspelare och vad jag är bra på, och den linjen kommer jag köra fullt ut och det hoppas jag att alla andra spelare också gör.