Satsar allt på innebandyn

Skrivet av Jonas Gustavsson 2012-04-24 och publicerat i Lokaltidningen Växjö.

INNEBANDY. Ludwig Persson fick ett perfekt slut på sin innebandysäsong när han tog brons med Småland i distriktslags-SM i Umeå.

Ludwig Persson, som under säsongen var poängkung i IBK Vöikers division tre-lag och var med och tog upp laget i division två, var en av Smålands nyckelspelare när Sveriges bästa 17-åringar gjorde upp om SM-guldet.

– Det var fantastiskt skönt, det var ingen som hade räknat med oss inför turneringen, säger han och lyfter fram sammanhållningen som nyckeln till framgången.

– Vi har varit noga med att alla ska hänga med. Alla åt tillsammans och ingen var utanför, det var viktigt för oss.

Småland lyckades krångla sig vidare från gruppspelet och Ludwig Persson avgjorde sedan den täta kvartsfinalen mot Södermanland på övertid. Sedan tog det stopp i semifinalen mot Örebro Län efter förlust på övertid.

Totalt fanns hela sju IBK Vöikers-spelare med i truppen bestående av de bästa spelarna från Småland och Ludwig Persson var en av turneringens mest framträdande spelare från sin forwardsposition.

– Det gick bra. Jag är inte den största spelaren, men jag är ganska stark och har en enorm vinnarskalle. Och ett bra direktskott, säger Ludwig som själv var överraskad av att få förtroendet som lagkapten.

– Det var oväntat eftersom jag är ganska sprallig. Jag är kanske inte den mest seriösa utanför plan, men på plan är jag noggrann. Sedan gillar jag att snacka också.

Nu ryktas det också om att forwarden är landslagsaktuell. I början av maj samlas U19-landslaget för ett träningsläger.

– Men jag tror inte jag är med där, det är bara en bonus i så fall.

17-åringen hymlar inte med att han satsar på innebandyn.

– Jag vill spela så högt upp som möjligt och satsar allt på innebandyn. Jag tränar i skolan varje dag, så det blir mycket innebandy. Men det krävs också, säger talangen.