Nyförvärvet: Anton Holm, Karlskoga

Skrivet av Jonas Gustavsson 2013-05-03 och publicerad på hockeyallsvenskan.se.

Han har vräkt in mål under två division ett-säsonger – nu får tunge forwarden Anton Holm chansen i HockeyAllsvenskan med Karlskoga.

Han är från Nacka från början – men det var när Anton Holm bytte klubb till Arboga för två säsonger sedan som offensiven lossnade på allvar.

22-åringen sköt 24 mål och noterade 46 poäng på 38 matcher under första säsongen och toppade det den gångna vintern genom att göra 29 mål och leverera 59 poäng på 42 matcher. Det är ett imponerande poängsnitt.

– Det har känts väldigt bra i Arboga. Jag har fått bra förtroende, fått spela i förstakedjan och har fått mycket istid, berättar Anton.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag är en ganska skridskostark forward med ett hyfsat skott. Jag försöker vara där pucken är och brukar peta in en och annan puck i mål.

Och anledningen till att det lossnade just i Arboga var att Anton Holm lämnade tryggheten i Nacka.

– I Nacka så var man inom de bekväma ramarna. Jag har alltid spelat där, fick tidigt börja träna och spela med a-laget. Det var en ganska given väg. Arboga blev ett bra nästa steg i karriären för min del, man klev ut från bekvämligheten.

Flytten till Arboga innebar ett genombrott som nu genererat i ett allsvenskt kontrakt med Karlskoga.

– Det kom upp och jag nappade på det direkt. Det var inte så mycket att tveka om. Jag ville till HockeyAllsvenskan och hade hoppats på åtminstone en tryout för att se var man står, så det här kontraktet kändes väldigt bra, menar Anton.

– Karlskoga har också ett bra rykte om sig att ta hand om yngre spelare som är på väg framåt i karriären. Det passar mig utmärkt.

Det känns alltså som rätt steg att gå till HockeyAllsvenskan nu?
– Ja, så känner jag. Man vill ändå upp i seriesystemet. Jag har spelat några år i division ett, blivit bättre och bättre och vill ta ett steg till. Det här känns som en bra möjlighet för mig. Och speciellt att komma till Karlskoga som är ett så bra lag. HockeyAllsvenskan kommer att bli ett stort kliv uppåt, men det handlar om att ta tillvara på den chans man får att spela, hitta rätt öppningar och försöka stänka dit sina mållägen. Jag ska ge det här en ärlig chans.

Med tanke på det offensiva snittet i division ett så hoppas givetvis Karlskoga att Anton Holm ska kunna omvandla det till produktion även i HockeyAllsvenskan.

– Jag vet inte riktigt vad Karlskoga förväntar sig av mig, men lite poäng är det säkert. Marcus Nilsson kom ju in från division ett och gjorde mycket poäng och hade en ledande roll, så man kan ju hoppas på något liknande. Man vet inte ännu… jag hoppas jag får förtroende och även en inlärningsperiod för att komma in i serien, säger Anton.

– Det ska bli jäkligt spännande att se hur man står sig i den här serien.