Nådde tränar-profetian: ”Bäst i världen just nu”

Skrivet av Jonas Gustavsson 2015-01-31 och publicerat på sportbladet.se.

På upptaktsträffen sa Rönnby-tränaren Pelle Alvin att SSL-comebackande Madelene Backlund skulle göra 60 poäng.
Och så blev det.
– Jag har triggats av att han sa det där, säger Backlund efter fempoängsmatchen mot Karlstad.

Det var under SSL-upptakten som Rönnby-tränaren Pelle Alvin stack ut hakan och sa att Madelene Backlund, som var klar för SSL-comeback efter ett division två-år i Västerås, skulle göra 60 poäng.

Något som fick många att höja på ögonbrynen.

– Det var bara något som flög ur mig. En känsla. Jag kände att hon hade kapacitet för det och jag kanske satte lite press på henne också, men det är något hon gillar. Jag såg under träningsmatcherna att hon hittat en dimension till i sitt spel, säger Allvin.

Backlund noterade fem poäng i 8-2-segern mot Karlstad – och nådde därmed 60 poäng, vilket innebär hon drygade ut ledningen i poängligan.

Sex omgångar återstår av serien.

– Det var lite fegt tippat med 60 poäng förstår jag nu. Hon snittar tre poäng per match, så det kan bli 18 poäng till. Vi har snackat en del om de där 60 poängen och det är kul att hon lyckats. Enligt mig är hon världens bästa spelare just nu, säger Alvin som lovat en present till sin stjärna om hon når 60 poäng.

– Ja, det har jag, men vi får se vad det blir för något.

Madelene Backlund – som tackat nej till landslagsspel – har tidigare gjort tre säsonger i högsta serien med 46 poäng som högsta notering.

Något som hon alltså toppat med råge i år.

– Ja, nu är de där 60 poängen gjorda, säger hon.

Tvivlade du någonsin?
– Alltså, detta hade man ju ingen aning om, men jag har fått förtroende och spelat mycket och det har gått av bara farten. Jag hade inga förväntningar egentligen men visst är det kul att vara med och bidra.

Tar du hem poängligan nu?
– Det vet jag inte. Det vore kul men jag vinner hellre ett SM-guld.

Vad tror du att du får för present av Pelle Alvin?
– Jag vet inte, men jag har lämnat in min önskelista. Jag har precis köpt hus och önskade mig ett badrum, men det var tydligen för dyrt. Vi får se vad han hittar på.