David Gillek – genial galning…?

Skrivet av Jonas Gustavsson 2014-09-16 och publicerat på sportbladet.se.

Snacka om händelserik SSL-premiär. Kollade på Mullsjö mot AIK – ett möte med bra innebandy, mycket känslor och härliga mål. Framförallt imponerade Mullsjö, de vann rättvist och jag måste säga att backarna Kasper Hedlund och Kim Hadelund var magiska.

Mest fokus var det kring David Gillek.

Veteranen med det heta humöret blandade hårt, tufft och rent spel med en riktigt ful armbåge (eller hand) i ansiktet på Erik Andersson. Borde givetvis ha varit matchstraff. Utan snack. Misstänker att man kommer granska det där i efterhand, vad än Gillek själv tror. Eller misstänker, jag är säker på det. Huvudpersonen själv vägrar ju att erkänna att smällen var avsiktlig – men ser man på tv-bilderna så ser det svårt ut att snacka bort. Faktiskt.

Men: vad Gillek betyder mycket för Mullsjö. Han är en färgklick, pådrivare, energispelare. Men också en hetsporre som har lite problem med humöret.

En genial galning, om ni så önskar.

***

Patrik Åman twittrade kul efter matchen, efter att ha sett Gillek-armbågen i efterhand: ”Har sett reprisen på Gilleks vänsterkrok på Andersson. Den hade Egebrant fått ett halvår för.”

***

Kevin Lundgren som aldrig fick chansen på riktigt i AIK och som nu lirar i Mullsjö var ju en snackis inför matchen. Dubbla mål och seger. Han kunde nog inte önskat sig något bättre.

Spelmässigt var forwarden inte mer än okej, dock.

***

AIK? Blekt. Redan från start saknades timeoutande Alexander Egebrant, sjuke Simon Jirebeck och skadade (?) Alex Kjellbris. Plus att lagkaptenen Karl-Johan Iraeus fick lämna i förtid med vad som såg ut att vara en smäll mot axeln. När sedan Patrik Hagberg – en av seriens främsta snajpers för ett par år sedan – verkar ha glömt hur man sätter bollen i nät, så var AIK chanslöst. Då bjöd ändå Mullsjö ändå Hagberg på två frilägen… Bäst i AIK var keepern Patrik Åman.

***

Som väntat så blev det ingen promenadseger för storlaget Storvreta mot Växjö. 6-6 efter full tid efter att smålänningarna gjort en Storvreta – det vill säga svarat för en furiös avslutning, där kvitteringen kom med elva sekunder kvar och där landslagsbacken Johan Roos tydligen – enligt rapporterna – hade ett kalasläge med fem sekunder kvar. Andan i halsen för Vreta alltså.

I slutet av övertiden gick Växjö för extrapinnen, tog målvakten – men fick istället en straff emot sig. Då tog ”the next one” Alexander Rudd tillfället i akt och blev matchvinnare i sin första Storvreta-match. Snacka om att skriva in sig i historieböckerna direkt.

Premiär är premiär – men matchen kanske var ett tecken på att Växjö blir ett slutspelslag igen och ett tecken på att Storvreta kanske inte är supertopplaget, utan att man kommer få tampas rejält för att haka på Falun och Pixbo i toppen av sammandraget.

***

Genomgången av alla SSL-lag var inte alls PLUS-låst som jag trodde. Så bara att läsa på.

Några fel smög ju sig in, så klart. Som Johannes Wilhelmssons poängskörd, som är korrigerad. Sedan fick Linköpings backbesättning bara 3+ av redigerarna, men hade fått 4+ av mig i originalet. Det är också fixat nu.

Jönköping hade också lite kompletterande nyförvärv, de bjuder vi på här: Kajsa Reingård, KAIS Mora; Ellen Svensson, Tranemo; Gabriella Strandberg, Östra SK Jönköping; Klara Löfgren, Fristad; Caroline Jansson, Slevik.

***

Aftonbladet-redaktören var fyndig idag med frågan om vilken bandy som du gillar bäst: innebandy, bandy eller moderatbandy (golf). Haha.

***

Dampremiär imorgon. Falun mot Kais Mora. Given tvåa, även om derby är derby. Jag tror inte Real Mora tappar så många poäng den här säsongen.

Morgondagens fyra SSL-matcher på herrsidan har jag redan tippat.

Med tanke på dagens underhållning är förväntningarna imorgon höga. Jag tror jag väljer att se Linköping-Pixbo.