15-åring på jakt efter SM-guld

Skrivet av Jonas Gustavsson 2012-12-21 och publicerat på lokaltidningen.se.

INNEBANDY. Elina Hamnå är bara 15 år men är redan ordinarie i division ett och i januari har hon chansen att vinna SM-guld.

Elina Hamnå skrev på för Hovshaga inför den här säsongen och nu är den 15-åriga talangen redan ordinarie i division ett.
– Det har verkligen gått snabbt. För några säsonger sedan spelade jag i division tre. Vi gick upp i division två med Öjaby och sedan hann jag spela ett år där innan jag hamnade i Hovshaga i år. Det har gått så fort att jag knappt hunnit tänka efter, säger hon.
– Men det är riktigt skoj att spela på en så här hög nivå. Nu handlar mycket om laget, innan spelade man mer individuellt.

Men inte nog med att Elina imponerar i division ett-innebandyn, i januari ska hon också spela med Smålands distriktslag i SM i Umeå. Forwarden var med redan ifjol – som ett år yngre än de andra – och fick också hoppa in i 17-åringarnas turnering i april.
– Det blev flera avhopp i 17-åringarnas turnering så jag fick chansen och det var riktigt skoj. Där är det riktigt hög nivå med spelare som spelar i högsta ligan, säger Elina.
– Jag ser verkligen fram emot SM i januari. Ifjol var en av de yngre som inte vågade ta så mycket plats, men jag gjorde ändå näst mest mål i laget och fick spela i power play. Jag hade ingen bärande roll då men det hoppas jag få i år eftersom jag är en av tre som var med redan ifjol.

Siktet är inställt på guld med Småland och nytt division ett-kontrakt för Hovshaga, men Elina Hamnås innebandysatsning stannar inte där.
– Jag vill komma till SSL (högsta serien) och jag vill komma till landslaget. Tidigare spelade jag fotboll också men när Öjaby gick upp i division två så blev det mer fokus och träning med innebandyn och nu är det bara innebandy som gäller. Det är roligare och kommer alltid att vara min favoritidrott, säger hon.
– För mig handlar det om att höja självförtroendet. Trots att jag är ung så måste jag våga ta för mig både på och utanför planen.
Hur tror du att det går för Småland i SM?
– Det är svårt att säga eftersom jag inte har någon koll på de andra lagen men Småland brukar vara bra så vi siktar på att ta oss riktigt långt i turneringen.